Wie is Kindercoach Diana?

 

Na mijn opleiding SPW4, heb ik met veel plezier jaren op een VVE peuterspeelzaal gewerkt. Kinderen die de Nederlandse taal nog niet machtig waren bezochten meerdere dagdelen per week de peuterspeelzaal.

Het was daar dat ik zag dat een veilige en prettige leeromgeving geen taal nodig heeft. Als kinderen op een positieve manier gestimuleerd worden, mogen zijn wie ze zijn, dan groeien ze.

 

Na 10 jaar wilde ik ervaring opdoen in een werkveld waarmee ik nog niet zo bekend was. Ik werd binnen Pameijer eerst ambulant begeleider en daarna leer/werkcoach binnen een werklocatie. Op deze locatie coachte en begeleide ik mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking.

Ook hier zag ik de kracht van positiviteit. Mogen zijn wie je bent.

Coachen door naast iemand te staan, i.p.v. erboven. Mensen de ruimte geven om zelf na te denken hoe problemen aangepakt kunnen worden en ze hierin te ondersteunen door open vragen te stellen.

 

Nadat ik stopte met werken om fulltime voor onze kinderen te zorgen, wilde ik mijzelf blijven ontwikkelen. Ik begon aan een HBO opleiding tot Kindercoach. Daarna volgde de opleiding Gezinscoach.

Een combinatie van het coachen dat ik in mijn vorige baan veel deed, met de doelgroep waarmee ik zelf ooit begon en waarmee ik de meeste affiniteit heb.

 

Mijn wens is dat ik als kindercoach kinderen kan laten groeien in hun zelfvertrouwen zodat zij de toekomstige hobbeltjes in hun leven met vertrouwen tegemoet gaan.