Werkwijze

 

 

Ieder kind is uniek. Ieder kind verdiend aandacht en zorg dat is aangepast op zijn unieke persoontje.

Daarom werk ik niet met een vast schema. Ik kijk naar het kind en zal samen met het kind het te behalen doel bedenken. Wat wil hij/zij bereiken? Wat heeft hij/zij nodig om tot dat doel te komen?

 

De manier van werken verschilt. Het ene kind heeft veel behoefte aan spel en beweging, het andere kind kan zijn concentratie langer bij een gesprek of een opdrachtje aan tafel houden.

 

Nadat u mij heeft gebeld, of aangesproken heeft binnen school, maak ik met u een afspraak voor een intake gesprek. Ik zal uw gegevens opschrijven en we praten over uw kind. Wie is hij/zij? Tegen welk probleem loopt hij/zij aan?

 

Daarna kan al snel de eerste sessie gaan beginnen. Binnen de kindercoaching wordt oplossingsgericht gewerkt.

Dat betekend dat we meteen aan de slag gaan.  In de meeste situaties duurt de coaching 5 a 10 sessies. Daarna krijgt u indien gewenst een evaluatiegesprek en een verslag.

Iedere sessie duurt zo'n 45 minuten. Bij jonge kinderen duurt het meestal 30 minuten. Het tarief wordt daarop aangepast.

 

Ik werk binnen basisschool De Wegwijzer in Spijkenisse. Ik gebruik daarin de ruimte van de school. Dit voelt voor het kind vaak vertrouwd aan, omdat hij/zij de school al goed kent en zich hier veilig voelt. Kinderen zijn vaak gewend om even apart met een juf een spel of werkje te gaan doen. Daardoor is de stap om bij de kindercoach te komen zeer klein.