De sleutel naar de oplossing, ligt in jezelf

 

  

Wat is kindercoaching?

 

Iedere ouder wil zijn kind zo gelukkig en zorgeloos mogelijk zien. Soms kan een kind hier wat hulp bij gebruiken. Iedereen maakt in zijn leven weleens gebeurtenissen mee die niet leuk zijn. Soms lukt het om zelf weer op te staan en soms kun je daar een helpende hand bij gebruiken.

 

Kindercoaching is gericht op het kind. Wat heeft het kind nodig om zijn talenten, vaardigheden en kennis beter te gebruiken?  

Het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind is één van de belangrijkste bezigheden van een kindercoach.  Ik kijk graag naar wat er al wel is en wat wel kan. Ik coach het kind in de al bestaande vaardigheden, kennis en talenten en bied daarnaast nieuwe vaardigheden aan. 

 

Een kindercoach werkt oplossingsgericht en toekomstgericht. Dit is een laagdrempelige manier van hulpverlening.

Een kindercoach mag geen diagnoses stellen. Mochten er bij mij aanwijzingen zijn dat er meer speelt, dan zal ik u doorverwijzen.

 

Mijn werkplek is op scholen zelf. Op deze manier zijn de kinderen, daar waar ze zich al veilig voelen.

Op dit moment werk ik alleen op KBS De Wegwijzer, om kinderen van deze school te coachen. Ouders kunnen een afspraak met mij maken voor een intakegesprek. De coaching zal onder schooltijd plaatsvinden. De kosten zijn op rekening van de ouders.