Kindercoach Diana steunt ....

Kinderen helpen, begeleiden, coachen is een passie van mij. Naar mijn idee heeft ieder kind recht op een fijn thuis, lieve ouders of verzorgers die er voor hem/haar zijn. Helaas zijn er op de wereld heel veel kinderen die alleen zijn. Door onze twee kinderen ligt ons hart deels in China. We hebben grote kindertehuizen gezien, waar kinderen weinig extra aandacht krijgen. De tehuizen vangen kwetsbare kinderen op, veelal geboren met grote zorgbehoeften. Kinderen die vaak meer nodig hebben dan ze kunnen krijgen.  Door het adoptie netwerk leerde ik het verhaal van Jet kennen. Een Nederlandse die in China een Foster Home runt: BaiHua Kids. Om haar fantastische werk te kunnen voorzetten zijn er donaties nodig. Door een kindje uit haar Foster Home te sponsoren kan ik haar met mijn bedrijfje helpen.

Lees hier het verhaal over Stichting De Geel Vlieger:

Stichting De Gele Vlieger is opgericht door een aantal adoptiemoeders van Chinese kinderen. Het doel van de stichting is het (financieel) ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor kinderwelzijn in China. In China worden nog steeds veel kinderen afgestaan, met name kinderen met een speciale zorgbehoefte. Deze kinderen leven vaak in tehuizen die veel financiële ondersteuning kunnen gebruiken voor de dagelijkse zorg, maar ook voor de zeer dure medische zorg en operaties. De bedoeling is dat we voor deze kinderen op verschillende manieren geld en spullen gaan inzamelen.

Ons eerste doel is het ondersteunen van het foster home BaiHua Kids. Hier wonen momenteel 15 kinderen met een speciale zorgbehoefte. Een foster home is iets anders dan een kindertehuis. Een kindertehuis is een instelling waar heel veel kinderen wonen die veelal wel de noodzakelijke verzorging krijgen, zoals voedsel en kleding, maar die, vanwege de grootschaligheid, weinig aandacht en liefde krijgen. Ook is er meestal geen tijd om kinderen die extra hulp nodig hebben te helpen. Foster home Baihua Kids is in 2005 opgericht onder een andere naam. De Zuid-Afrikaanse Amanda werkte in een kindertehuis in Xian en zag daar ernstig zieke en verzwakte baby’s. Door haar intensieve zorg kon zij het leven van deze kinderen veranderen. Ze gaf hun voedsel, hield ze in haar armen, koesterde hen. Ook zorgde ze voor medische zorg zoals hartoperaties en schisisoperaties. Zij richtte een foster home op. Ze begon met 6 baby’s maar het aantal groeide al snel. Op een gegeven moment zorgde ze samen met 26 nanny’s en heel veel vrijwilligers voor wel 50 baby’s. Voor veel van deze kinderen was zij de redder van hun leven. Helaas werd Amanda ziek en overleed ze. Jet, uit Nederland, vertrok naar China om het foster home voort te zetten. Momenteel woont Jet in een appartement, waar zij de zorg heeft voor 15 kinderen. Voor de dagelijkse verzorging (zoals eten, kleding, materieel, slaapzakken, salaris van de nanny’s, middelen als paracetamol en hoestdrank enz.), maar ook voor medische uitrustingen als een looprek en voor operaties is foster home BaiHua Kids geheel afhankelijk van donaties. Dankzij de liefde en aandacht van Jet en de Chinese nanny’s gaan de kinderen enorm vooruit.
Zoals u begrijpt is onze hulp hard nodig. We zouden het heel fijn vinden als u ons door middel van een donatie zou willen helpen.
Voor meer informatie kunt u mailen naar info@stichtingdegelevlieger.nl

 

Bron: www.stichtingdegelevlieger.nl


Info

Stichting De Gele Vlieger

www.stichtingdegelevlieger.nl

Info@stichtingdegelevlieger.nl


Baihua Kids